Kahvenin hikayesi ve kumda kahve

Kıbrıslıların en önemli alışılanlıklarının arasında, hiç tartışmasız kahve kültürü geliyor. Kıbrıs kahvehane kültürü içerisinde kumda kahvenin yeri ayrıdır. Sıcak kum üzerinde hazırlanan kahve hem yapılış, hem de tadı itibarıyla, benzersizdir. Kumda kahve uygulaması, günden güne azalsa da, halen bazı köy kahvelerinde, bu alışkanlık devam ediyor.

ZÜMRÜTKÖY’DE KAHVE KEYFİ

Zümrütköy’de kahvecilik yapan, Eşref ve İlker Kanıpek kahvehanelerinde kumda kahve uygulamasını devam ettiriyor. Zümrütköy’deki kahvenin sahibi İlker Kanıpek şu sözlerle kumda kahve geleneğini anlatıyor: “Kumda kahve, kültürümüzün önemli bir parçası. Biz de kahvehanemizde, bunu yapıyoruz. Hem Pratik, hem de çok sağlıklı ve güzel bir yöntem. Aynı anda, sade, orta ve şekerli kahve yapabiliyoruz. Kumda kahve uygulamasından, kahveye gelen müşterilerimiz de, biz de çok memnunuz. Buna devam edeceğiz. Devamlı müşterilerimizin nasıl kahve içtiğini bilip, ona göre hazırlık yapıyoruz”

Kıbrıs kahvehane kültüründe ayrı bir önemi olan, kumda kahve uygulamasını devam ettiren kahvehanelere, selam olsun.